Det er etter hvert blitt vanlig at folk i vesten spiser kokt jasminris. Det er en annen type ris som jeg vil gjerne anbefale å spise. Den kalles for søtris.(glutinous rice,ข้าวเหนียว- kâao nĭeow) I Thailand og Laos bruker vi vanligvis å dampe søtris. Man må ha søtris i vann noen timer eller over natten før damping. Jeg vil tipse at vi kan gjøre det på en letere måte for å få like god søtris som dampet.
Jeg bruker å koke søtris i en vanlig "riskoker". Jeg trenger ikke å bløtlegge søtris.
Slik kan du gjøre det også: 2kopper søtris, vask søtrisen, tilsett 1 kopp vann i søtrisen, kok i riskoker.
(større porsjon 4 kopper søtris, tilsett 2 kopper vann i søtrisen, det vil si du bruker 2 deler søtris og 1 del vann)
Hvis søtrisen er gammel type, bør du tilsette litt ekstra vann for eksempel: 2 kopper søtis # 1,25 kopper vann.
Image kilde:
1.damping fra http://www.bloggang.com/viewdiary.php?id=jekyll-and-hyde&month=02-2006&date=16&group=4&gblog=4
2.riskoker fra http://www.sripiboon.com/product.detail_100496_th_789936
3.søtris fra min mobil (søtrisen som jeg laget selv hjem fra oppskriften min)
Sunday, December 6, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment