Sunday, October 2, 2011

Krydder og helse

Å surfe for "krydder og helse" fant jeg:-

Krydder og helse

Krydder gir ikke bare god smak til maten, de har også helsebringende effekt.
Kardemomme – Er i familie med ingefær. Blir brukt verden over til desserter, grønnsaker, curryretter og risretter. Disse aromatiske frøene inneholder en olje som bidrar til å stimulere fordøyelsen og lindrer luft i magen.
Kanel - Er utvunnet fra barken på treet. Blir brukt i tradisjonelle søtsaker, kaker, desserter, te, kaffe og kjøttretter. Dette er en vanlig ingrediens i tannkrem, munnvann og tyggegummi.Den medisinske effekten av kanel skal ha vært kjent i tusenvis av år. Den har lenge blitt brukt i behandling av diaré og infeksjoner, og hevdes å ha en gunstig effekt på fett og farlig kolestrol i årene. Krydderet inneholder antioksidanter som motvirker skader fra radikaler i kroppen, samtidig som kanelen består av virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer. Kanel inneholder polyfenolet MHCP, som etterligner insulin. Forskning viser at det kan også bidra til å senke blodsukkernivået og derfor kan være nyttig i behandling av type 2 diabetes. les mer

Krydder gjør maten sunnere
Gi kroppen en oppkvikker med krydder som hvitløk, ingefær og chili.
Krydrede retter smaker godt, samtidig som det gjør godt for helsen. Urter og krydder er nemlig ikke bare smaksgivere som gjør maten mer spennende.
Mange av dem er kjent for sine legende egenskaper, og store innhold av vitaminer og antioksidanter, skriver Politiken.
Chili
Den heite, røde er både elsket og fryktet på grunn av den sterke smaken. Chili inneholder mange antioksidanter som C-vitamin og betakaroten, og skal ha positiv effekt på blodtrykk og kolesterol. les mer

Krydder som medisin

Krydder smaker ikke bare godt, det kan vise seg å gjøre godt også. Et nytt norsk-japansk forskningsprosjekt tyder på at vanlige krydderier er fulle av antioksidanter. Kanskje er det ikke bare hvilken mat du spiser, men også hva du krydrer maten med, som avgjør hvor sunt kostholdet ditt er.
Forskere har nå påvist at enkelte te- og krydderplanter har høyt innhold av antioksidanter. Særlig er grønne krydderplanter og krydderte gunstig å ha i seg.
- Innholdet av antioksidanter i de beste krydderplantene er svært høyt, faktisk betydelig høyere enn i frukt, bær og grønnsaker, sier Rune Blomhoff, som ledet undersøkelsen, til Dagens Medisin.
- Hos nordmenn med normalt kosthold kan totalinntaket av antioksidanter i krydder bety mer enn det de fleste får i seg gjennom andre planter i kostholdet, fortsetter Blomhoff. les mer

Besøk: Min nettbutikk-krydderside

Image kilde: http://www.horapa.com

No comments: