Thursday, November 3, 2011

Kinesisk fem krydder pulver

Jeg vet at kinesisk fem krydder pulver er en ingrediens til mat som jeg kjenner veldig godt er:

Ka mu, Kai pa lau og Peking-and. Her er bilder til maten.


Søkte på nett fikk interessante informasjoner: Kinesisk fem krydder pulver er et krydder blanding, vanligvis laget av fennikel, nellik, Szechuan peppercorns, stjerneanis og kanel, men i enkelte regioner ingefær brukes i stedet for fennikel. De fem Spice blanding kombinerer de fem primære smak av kinesisk mat: søt, sur, bitter, bitter og salt. Det er mye brukt i kinesiske restauranter og noen ganger satt ut på bordene for å brukes som mat krydder, ganske likt bakken pepper og salt. Det er relativt enkelt å lage fem krydder pulver, og blandingen kan brukes i et utvalg av retter, ikke bare kinesisk mat.

For å gjøre fem krydder pulver, start ved å riste på to ts av Szechuan peppercorns i støpejern skillet over middels varme. Når peppercorns begynne å utgi en sterk duft, grind dem med åtte stjerneanis pods. Legg en teskje bakken cloves, en teskje kanel, og en teskje av fennikel, og fortsetter å male inntil pulveret er jevnt blandet. Denne blandingen kan lagres i en lufttett beholder på et kjølig mørkt sted før bruk. Five spice powder kan også kjøpes i asiatiske supermarkeder og noen spesialitet butikker, men smaken er kanskje ikke like intens som den er i en hjemmelaget versjon, som krydder har sittet i en ukjent periode. Å gjenopplive en gammel fem krydder pulver, toast det for en liten stund i en skillet før bruk.

Noen kokker blander fem krydder pulver med salt, slik at den kan brukes til å gni og sesongen kjøtt, eller som en erfaren salt. Andre foretrekker å gjøre det ferske hver gang det er nødvendig, for å holde den smaker så rik og frisk som mulig. Uansett bør fem krydder pulver brukes i moderate mengder, fordi smaken kan være ganske skarp og intens, og det er lett å ødelegge en tallerken ved å bruk for mye av det. Legg små mengder om gangen, og smak jevnlig for å sikre at parabolen ikke blir overveldet av krydder blanding.les mer

Image kilde:
Ka mu: pinthong-group.com
Kai pa lau: maewfood.blogspot.com
Peking-ånd: workdeena.blogspot.com
info.kilde: http://digoo.info

No comments: