Tuesday, September 10, 2013

Stekt krabber/reker med karrisaus.

Min manns favorittrett, hver gang  vi spiser sjømat i thailandske restauranter, bestiller vi alltid "Poo phad phong kari"-- Stekt krabbe med karrisaus. Det er vanskelig å finner ferske krabber, så må jeg bruke reker:)
Min rett hadde bare 2 egg, ingen buljongkraft og tørket chili i stedet for chilipepper, ser ut sånn:)


Ingredienser:
  1. ferske krabber eller reker, blekksprut, 
  2. 3 egg
  3. løk i skiver 1/2 kopp
  4. vårløk i skiver 2 stk.
  5. chilipepper  1 stk.
  6. selleri 2 stk.
  7. hvitløk, hakket 1 ss.
Karri saus:
  1. karri pulver 2 ts.
  2. oystersaus 2 ss.
  3. chilisaus 1 ss.
  4. soyasaus 1 ss.
  5. thai chili paste/Namprikphaow 1ss.
  6. sukker 1/2 ts.
  7. hvitpepper pulver 1/4 ts.
  8. matfløte 1/2 kopp
  9. buljong/kraft 2 ss.
  10. chiliolje 3 ss.
Lag wok:)
Kok krabber/reker i olje før du lager wok.

No comments: