Friday, February 9, 2007

Sauser

Dette er sauser som er populære og mye brukt i Asia, som for eksempel: Fiskesaus, Østerssaus, Soyasaus, Soyabønnepasta, Søtchilisaus, Sursøt plommesaus, Satay saus, Pad thai saus og Ren sesam olje.

Sauser som jeg kan få tak i
Fiskesaus
Østerssaus
Soyasaus F1
Søtchilisaus
Sursøt plommesaus
Sriracha chilisaus

Sauser beskrivelse

Fiskesaus er den aller viktigste smaks- ingrediensen i thailandsk matlaging. Den er også mye brukt i Laos, Kambodsja, Vietnam, Burma og på Filippinene. Fiskesaus brukes som salt brukes i vestlig mat, og som soyasaus brukes i kinesisk mat. Dette er en høy kvalitets fiskesaus med tydelig aroma og smak. Hvis du ser gjennom våre oppskrifter, vil du legge merke til at de fleste rettene inneholder dette viktige elementet. En stor flaske vil sette deg i stand til å lage alle dine favoritt thailandske retter. For å si det enkelt: Hvis retten ikke inneholder fiskesaus, kan den ikke regnes for å være fra Thailand.
Ingredienser: Vann, ansjos,salt og sukker.

Østerssaus En vanlig kryddersaus i mange asiatiske wok- retter. Ideell for alle krydder formål.
Ingredienser: Øsersekstrakt, sukker, salt, soyabønner, hvetemel, maisstivelse, konserveringsmiddel (E211).

Soyasaus, F1 Det mest berømte og mest brukte soyasaus merket i Thailand. Spre noen dråper av denne sausen over alle Thai og kinesiske retter for å få en fantastisk smak på maten.
Ingredienser: Soyabønneekstrakt, hvetemel, rørsukker, vann, salt, natriumbenzoat (E211).

Soyasaus med sopp En soyasaus av høy kvalitet og det mest berømte og mest brukte soyasaus merket i Thailand. En god erstatning for fiskesaus, og et vegetarisk alternativ til østerssaus. Naturlig brygget på utvalgte soyabønner og sopp. Ha noen dråper i din wok eller suppe for å forbedre smaken. Denne regnes som en veldig sunn soyasaus.
Ingredienser: Soyabønneekstrakt, sopp, hvetemel, rørsukker, vann, salt, natriumsbenzoat (E211).

Soyasaus, Maggi En høykvalitets kryddersaus fra Maggi som har produsert kvalitetsprodukter i over 100 år. Ofte brukt som dyppsaus, for eksempel til stekt egg eller omelett til frokosten. En fantastisk kryddersaus til Kinesisk-Thai vegetariske wok retter.
Ingredienser: Vann, salt, soyasaus, eddik, sukker.

Golden mouantain seasoning soyasaus er som navnet tilsier en smakfull soya/kryddersaus som brukes mye i Thailand. Den setter mye smak på maten, og kan derfor betraktes som en "snarvei" til vellykket Thai og Kinesisk matlaging.
Ingredienser: Soyabønnemel, sukker, salt, vann, smaksforsterker (E627, E631), konserveringsmiddel (E211).

Soyabønnepasta F2 (gul bønne saus). Denne brukes spesiellt til Thai retter som for eksempel: Thailandsk kylling og ris Khao man gai, thailandsk stekte nudler i tykk saus Padkuaytiauradna. Kan brukes i alle oppskrifter som skal ha soyabønner. Det mest berømte og mest brukte soyasaus merket i Thailand.
Ingredienser: Soyabønner, salt, vann, nartiumbenzoat (E211).

Soyasaus, F5 (Sort soyasaus) Det mest berømte og mest brukte soyasaus merket i Thailand. Spre noen dråper av denne sausen over alle Thai og kinesiske retter for å få en fantastisk smak på maten. Den egner seg særlig bra som dippesaus til Kaow Man Gai og Kaow Mu Daeng.
Ingredienser: Soyabønneekstrakt, rørsukker, natriumbenzoat (E211).

Soyabønnepasta (Sukiyaki) Denne sausen brukes til å forbedre smaken på vegetariske retter, samtidig som den egner seg veldig godt som dyppsaus for stekt kjøtt, grønsaker, sjømat, ris og nudler. Den er spesielt egnet til suppe, der grønsaker/kjøtt/sjømat kokes for å lage Kinesisk/Thai Sukiyaki.
Ingredienser: Soyabønnepasta, vann, chili, hvitløk, salt, eddiksyre (E260), natriumbenzoat (E211)

Søtchilisaus, for kylling Denne karakteristiske, litt søte chilisausen er ideell til kylling så vell som sjømat, vegetariske retter og som en dyppsaus for vårruller og dim sum. Sausen er litt tykkflytende. Hvis du noen gang har bestillt grillet kylling i Thailand ble den utvilsomt servert med denne sausen.
Ingredienser: Sukker, rød chili, hvitløk vann, salt og eddiksyre (E260).

Søtchilisaus, for vårrull Den perfekte dyppsausen for vårruller og Thai fiskekaker. Sjekk ut våre oppskrifter. Den egner seg også godt som dyppsaus for grillet kylling, og er en tynnere saus enn ”søt chilisaus for kylling”. Pakket i glassflasker.
Ingredienser: Vann, sukker, rød chili, nepe, hvitløk,gulrot, salt, eddiksyre (E260). Ingen tilsetningsstoffer.

Sursøt plommesaus Dette er en delikat saus som egner seg spesielt til sprøstekt mat som for eksempel vårruller, frityrstekt reke, fiskekaker, ja til og med pommes frites.
Ingredienser: Sukker, salt, plommer, vann, eddik.

Sriracha chili saus Sriracha er en varm, sterk dyppsaus som er vanlig i Thailand. I likhet med tabasco vil Sriracha virkelig sette ”fyr” på maten din. Den er laget av røde thai chili og hvitløk. Den egner seg til nesten alt, fra å dyppe grillpølse i til å ha sammen med omelett for å gi dem en god tradisjonell thailandsk smak. Den er også bra å bruke som marinade for grillmat. Kommer i store ”klemme” flasker.
Ingredienser: Rød chili, hvitløk, sukker, vann, eddik, salt, xantangummi (E415), MSG (E621), konserveringsmiddel (E202).

Ren sesamolje Denne mørk gule, nesten brune aromatiske oljen er presset fra ristede hvite sesamfrø og har en sterk, nøtteaktig smak. Den blir brukt som en smakstilsettning i mange asiatiske retter, og brukes ikke til steking. Oppbevares på en lun og mørk plass, men ikke i kjøleskap der den vil bli slørete.
Ingredienser: Sesamolje.

No comments: